11111
Visit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On Instagram

Cosmetische bindweefselmassage

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is weefsel dat onderdeel is van alle organen in ons lichaam. Deze laag bevindt zich tussen de spieren en de huid. Hierdoor lopen o.a. de bloedvaten en zenuwen, het ondersteunt en verzorgt ook je organen. Goed bindweefsel zorgt ervoor dat je een jong, strak en rimpelvrij gezicht hebt, met een hoog gehalte aan elastine en collageen. Deze stoffen worden naarmate je ouder wordt steeds minder aangemaakt. Hierdoor wordt de huid steeds een beetje slapper, waardoor er rimpels gaan ontstaan.

Wat is een cosmetische bindweefselmassage?

Een cosmetische bindweefselmassage in Enschede van Salon Flow is een intensieve en zeer effectieve massage die gericht is om de huidstructuur van het gezicht, de hals en het decolleté te verbeteren. Door de stress/verklevingen uit de huid te masseren, wordt het hele gebied behandeld. Doordat de doorbloeding en de stofwisseling in het bindweefsel worden geactiveerd , wordt de aanmaak van de collagene- en elastine vezels gestimuleerd, en daardoor verbeterd sterk de kwaliteit van de huid.

Resultaten van een cosmetische bindweefselmassage:

– Verbetering van de huidconditie
– Opnameverbetering van werkstoffen
– Verbetering van de huidstructuur en teint
– Vermindering van rimpels en littekens
– Stimulering van de huiddoorbloeding met als gevolg een mooie teint.

De werkwijze:

De massage wordt toegepast op de bindweefsellaag. Middels stevige grepen wordt het bindweefsel los gemaakt. De massage begint bij de rug. Door eerst  de rug los te maken krijgt het zenuwstelsel ruimte om beter prikkels door te geven van en naar de hersens. Het gevolg is dat de huid beter gevoed kan worden. Het effect van de bindweefselmassage is zo veel groter. Vervolgens wordt het gezicht, de hals en het decolleté gemasseerd. Bindweefselmassages zijn geen ontspanningsmassages. Na de behandeling kun je een wat beurs gevoel hebben. De massage kan wat vlekjes veroorzaken, deze verdwijnen weer snel.

De bindweefselmassage duurt 30 minuten

Een mooie aanvulling is om na de bindweefselmassage af te sluiten met een ontspanningsmassage met een masker. De werkstoffen van het masker kunnen dan optimaal inwerken en de huid kan zich weer ontspannen. Duur 60 minuten.

Behandelfrequentie:

Voor een langdurig resultaat is een kuur van 6 behandelingen in 6 weken nodig. Om het effect te onderhouden wordt aanbevolen om vervolgens 1 keer per 6 weken terug te komen of door tijdens de regelmatige gezichtsbehandeling de klassieke massage te vervangen door de bindweefselmassage. De gezichtsbehandeling duurt dan 15 minuten langer en hier wordt €15 extra voor gerekend.

Voor wie:

Cosmetische bindweefselmassage is geschikt voor vrijwel alle huidtypen en kan o.a. worden toegepast bij: couperose (rode adertjes, rimpels, verslapte huid, acne, een rokershuid) ook goed om preventief in te zetten tegen huidveroudering.

Wanneer mag je geen cosmetische bindweefselmassage?

Bij: Acute bacteriële infecties (griep), koortslip, hoge bloeddruk, botox/fillers, diabetes, zwangerschap, kwaadaardige tumoren, acute ontstekingen in het vaat-en lymfesysteem, te actieve schildklier, hemofilie, bloeddrukproblemen.